Visste du at…?

  • …Festivalen Woodstock regnes som den første, store musikkfestivalen? Denne ble arrangert i 1969, og falt sammen med studentopprøret og hippietiden. Den fikk derfor stor symbolverdi, og er blitt stående som the mother of all music festivals
  • …festivalcampen på Glastonbury i England er over én million kvadratmeter stor?
  • …Roskildefestivalen i Danmark hvert år arrangerer et nakenløp? Beste kvinne og mann kan innkassere hver sin billett til festivalen det påfølgende året.
  • …slutten på den franko-preussiske krigen ble feiret med en musikkfestival? Denne ble holdt i Boston, med hele 17.000 sangere og et orkester på 1500 mann(!)
  • …Live Aid-konserten i 1985 var det virkelige startskuddet på karrièren til det irske bander U2? Det var imidlertid ikke like klart umiddelbart etter festivalen. Vokalist Bono gikk nemlig av scenen for å danse med publikumet, og ble borte i flere minutter. Dette resulterte i at bandet ikke fikk spille ferdig sin tredje låt, i det som var et stramt 13 minutters program. Han har sagt i ettertid at tonen var svært dårlig, og at han slet med negative tanker i flere dager. Dette viste seg imidlertid å være grunnløs bekymring. Bandet fikk stor oppmerksomhet, og Bono sitt stunt hadde skapt interesse blant publikum.
  • …Coachella gikk i underskudd med omlag 6 millioner norske kroner under arrangementets første år? Dette var i 1999. Siden har dette snudd seg på hodet: De har laget et konsept som er mer enn bare musikk – Coachella er blitt en livsstil, en arena for unge mennesker til å vise hvem de er, sette kultur på dagsorden, og ikke minst, til å ikle seg årets festivalmote.
  • …at den første utgaven av Glastonbury gikk av stabelen i 1970? Den gang kunne du få billetter til ett pund, og da fikk du lokal gårdsmelk inkludert i billetten(!). Nå koster billetten omlag 200-300 pund, og mat og drikke må du nok kjøpe ved siden av…