Publikum på festival.

Verdens beste rockefestival kommer i 2019!

Det ble dessverre ingen Norwigian Wood-festival

En trommis på scenen.

i år, men fortvil ikke det arbeides med å lage verdens beste rockefestival. Festivalen skal foregå midt i Oslo i 2019. Blant programmet er det allerede innbooket Thåstrøm, The Rainmakers, Di Derre og Travis. Grunnen til at festivalen måtte avlyses, var på grunn av artister og underleverandører ønsket seg betalt på forskudd. Festivaler avhenger av at billettene selges tidligere, noe som den lange vinteren satte stoppe for slik at festivalsommer kom for sent i gang. Det arbeides for øyeblikket med rockefestivalen som skal være i 2019.

Når man skal på festival er det alltid godt med et par gode sko, med vekslende værforhold. Derfor passer birkenstock uansett vær, for sommerens festival. Selv om det ikke ble Norwigian Wood i år, så betyr det ikke at festivalen er blitt historie. Selskapet slo seg konkurs i fjor men har vært i drift i 25 år. Norwigian Wood har hatt flere kjente artister og band på programmet gjennom årene som for eksempel Kaizers Orchestra. Nå er det fattet stor interesse for neste års festival, med flere nye medeiere på laget.

For de av dere som er interessert i rock, så vil nok denne nye festivalen være midt i blinken neste sommer. Sommerfestivaler går gjennom sine berg og dalbaner ettersom det avhenges av lengden på vinteren. Det er som regel flere kjente artister som drar på sommerturné, i plassen for å starte senere på høsten. Dessuten er det gjerne en tradisjon for flere å dra på sommerfestivaler.

Sagene Bryggeri

Nå har gründeren av Sagene Bryggeri bestemt seg for å prøve seg innen festivalbransjen, samtidig som flere andre interesserte aktører. Norwigian Wood har blitt arrangert årlig hver juni i Frognerbadet, Oslo. Festivalen har vært et av de mest lengstlevende festivaler og har vært en tradisjon for flere å gå på hvert år. Utenom store norske artister har navn som Mark Knopfler og selveste Johnny Cash tidligere på 90-tallet. Festivalen bestod ikke bare av god musikk men også et utsalg av øl- og mat.

Folk på konsert.

Norwigian Wood skulle opprinnelig arrangeres fra og med 14 til 16 juni i år. For rocke- og festivalglade mennesker er det alltids andre kjekke festivaler å få med seg i landet om man ikke så reiser utenlands. Vi har blant annet fortsatt Øyafestivalen som arrangeres fra 7 til 11. august med en rekke spennende artister.

Etter over 25 år som et av Norges beste festivaler, ble Norwigian Wood slått konkurs og måtte avlyse årets festival. Som et resultat av en lang vinter og at artister ville ha betalt på forskudd så ikke arrangørene en annen utvei en å avlyse festivalen. Det arbeides nå i disse dager med en ny rockefestival som vil bli et av verdens beste festivaler. Det er mange som har meldt sin interesse for å bli med på å grunnlegge rockefestivalen til neste sommer. Det er fortsatt flere andre festivaler å gå på i mellomtiden!