Norwegian Wood

Norwegian Wood er en rockefestival som arrangeres i Oslo hvert år i juni. Festivalen så dagens lys i 1992 og har siden utviklet seg til å bli en av Norges klart største og lengstlevende festivaler innen sin sjanger. De to første årene holdt festivalen til på Bærums Verk, mens den senere er blitt flyttet til Frognerbadet, hvor festivalen fortsatt finner sted. Festivalen har to scener, øl- og matutsalg.

Store navn som Bob Dylan, David Bowie, The Kinks, Foo Fighters, Audioslave, Mark Knopfler, The Dandy Warhols, Tom McRae og Keane har alle spilt på Norwegian Rock, og vært med på å sette festivalen på det internasjonale musikkkartet. Under den første utgaven av festivalen, i 1992, spilte ingen ringere enn legenden Johnny Cash på Norwegian Wood.

Det meldes at selskapet bak festivalen, Norwegian Wood Company AS, ble slått konkurs i 2017. Nye aksjonærer har gått inn på eiersiden, men for rocke- og festivalglade mennesker kan det være lurt å få med seg festivalen i 2018 dersom man vil være helt sikker på at man ikke lar sjansen gå fra seg.

Norwegian Wood 2018 arrangeres fra 14. til 16 juni.