Tips til å lage musikk hjemme

Har du en drøm om å lage din egen musikk? Da er du ikke alene, men det er faktisk enklere enn du kanskje tror. Alt du trenger er en laptop og et musikkprogram, så kan du lage din egen musikk hjemmefra. Det er mange DJ’er som har startet på denne måten – så hvorfor skal det ikke fungere for deg?

Slik kommer du i gang

For å komme i gang må du først kjøpe deg en laptop, hvis du ikke allerede har en. Du bør også bestille deg et musikkprogram, men sjekk først om det kommer med laptopen din. Apple-maskiner har for eksempel Garageband inkludert, og det er et fint nybegynnerprogram for de aller fleste.

Du kan også kjøpe et laptop bord på nett, pass på at det er et som er komfortabelt siden du trolig kommer til å tilbringe utrolig mange timer ved dette bordet. Det tar nemlig mye tid og energi å lage god musikk. Men husk at det er vanskelig å treffe spikeren ved første forsøk, så da tar gjerne litt tid før du blir skikkelig flink. Da gjelder det å ha en god dose tålmodighet.

Du må gjerne også se videoer på YouTube som viser deg hvordan du kommer i gang, og hvordan du bruker programvaren. Og i samme slengen kan du kanskje ta turen innom musikkvideoene til favorittartistene dine for å bli inspirert, for selv om det ikke er lov å kopiere andre sin musikk, er det absolutt lov å la seg inspirere av den musikken man liker aller best. Og hvem vet, kanskje noen blir inspirert av din musikk i fremtiden?

Hva venter du på?

Det finnes mange norske DJ’er som lager festlig dansemusikk, og hvis du ønsker å se navnet ditt på den listen må du jobbe hardt. For hva venter du egentlig på? Det er bare å bestille laptop, programvare, et laptop-bord – og sette i gang!

Det er nemlig slik at man må aktivt forfølge drømmene sine hvis de skal komme i oppfyllelse, ingenting kommer av seg selv. Det gjelder også en musikk-karriere. Hvis du drømmer om å spille som DJ på en stor festival, så må du begynne å lage musikk allerede i dag. Litt dagdrømming skader ingen, men det tar deg ikke hele veien til målstreken.