Hvordan blir festivaler etter Corona?

Corona-pandemien har virkelig satt en støkk i festivalbransjen. I nesten 3 år har det ikke blitt holdt noen festivaler, og store arrangement har blitt avlyst over en lav sko. Men alt ser mye bedre ut nå og myndighetene snakker om å åpne opp samfunnet helt. Men blir det med eller uten kompromisser?

Vi kan se for oss mange ting som vil bli endret, men samtidig kan vi se for oss fulle konsertområder med noen forbehold. Slik vil fremtidens festivaler se ut.

Corona-test eller corona-pass

Det vil nok bli en ny trend for festivalgjengere. Det kan hende et pass er gyldig i 6 måneder slik de ble utstedt den første tiden. Når det er utgått må man enten skaffe en ny test eller ta en ved ankomst. Man må derfor sluses inn i en rekke ved ankomst og en ny under festivalen.

Viktig med rene klær

Det er alltid mulighet for at virus setter seg i klærne. Dette er ikke farlig i seg selv, men det kan videreføres når mange mennesker samles på en plass. Det kan hende du må gå med munnbind og annen beskyttelse. Ellers kan man kle seg i sine favoritt topper og kjoler med stropper.

Pappfigurer og tomme rom

Det vil nok fortsatt være forbehold om å holde 1 meters avstand til de fleste man omgir seg med. Det kan løses på mange måter, for eksempel å lage beskyttende hindringer mellom folk. Det kan være pleksiglass eller tomme rom som er gjerdet inn. Her kan arrangøren plassere mange pappfigurer for å skape et inntrykk av at området er fullt.

Bruke apper for sikkerhet

Det ser også ut til at vi blir nødt til å bruke flere apper. I dag fungerer det godt med QR-koder og smitte-app. Appene må også kunne brukes for registrering, kontaktløs betaling og identifikasjon. Det betyr at man må ha med mobil, som i dag er en ny smittekilde.

Mange typer håndhygiene

Vi kommer til å bli vante til håndsprit og antibac. Det vil sikkert komme flere nye typer også. Vi har allerede hørt at mange bruker leketøy-rens og kolonya, som er en populær håndkrem med duft. Disse har 75% sprit som passer for håndhygiene.