Palmesus – musikkfestivalen du må oppleve

Palmesus er en musikkfestival som arrangeres i Kristiansand som ligger helt sør i Norge. Festivalen er Skandinavias største strandfest og den foregår på den flotte Bystranda like ved Kristiansand sentrum. Palmesus samler over 40.000 festglade mennesker hvert år, og er en festival man er nødt til å oppleve om man er glad i musikk og festivaler. Palmesus er blitt arrangert siden 2014, med unntak av 2020 og 2021 da corona-pandemien satte en stopper for festivalen.

– Om Kristiansand

Kristiansand er kjent som Norges fremste sommerby, og er den perfekte lokasjonen for en festival med sydlig preg. Byen kan by på herlige strender og fantastisk kystlinje som er optimalt for bad og moro. I sentrum finner du handlegata «Markens» hvor det er yrende folkeliv og god stemning på sommeren. Like ved sentrum finnes også fiskebrygga hvor du kan nyte en bedre middag eller en iskrem.

– Palmesus

Palmesus har vokst raskt fra første arrangement i 2014, og er nå en stor internasjonal festival med stjernespekkede artister. Kjente artister som har opptred på Palmesus er blant annet: Macklemore, Martin Garrix, The Chainsmokers, Axwell & Ingrosso, Kygo, Jason Derulo, Alan Walker og Marsmello for å nevne noen.

– Sosialt og god stemning

Palmesus er først og fremst en festival for den yngre målgruppen, noe både artistene og hele arrangementet bærer preg av. Her er det bare å finne frem sommertøyet og fikse håret slik at du klar for en herlig uke. Om du opplever at hårsveisen ikke er like fyldig som den en gang var, kan en behandling hos nordic hair clinic gjøre at du virkelig er på topp denne helgen.

– Overnatting

Palmesus arrangeres som nevnt sentralt i Kristiansand sentrum og byr på flere muligheter for overnatting. Det finnes mange hoteller og overnattingssteder i sentrum, men her gjelder det å være tidlig ute for å få plass da Palmesus-helgen gjør at det fort blir utsolgt. Om man virkelig ønsker en komplett helg, kan man leie en leilighet nære sentrum. Mange Kristiansandere legger leiligheten sin ut til leie akkurat denne helgen, så det kan være et bra alternativ.

Ta turen til Kristiansand og opplev Skandinavias største strandfest, du vil ikke angre!