Overnatting og sikkerhet på festivaler

Mange som skal på festival foretrekker å sove på festivalområdet, eller kanskje på en campingplass eller et hotell som finnes i nærheten. Dette er spesielt aktuelt for festivalgjester som ikke bor der festivalen holdes, men også lokale velger ofte å telte på festivalområdet – for stemningens skyld!

Husk dette om du skal telte

Det mest åpenbare å huske på dersom du skal telte på festivalplassen, er selve teltet du eller dere skal sove i. Du kan finne rimelige pop-up-telt som er enkle å sette opp, samt tradisjonelle telt uten altfor avanserte krav til montering. Da slipper du å bruke så mye tid på å sette sammen teltet, og du kan heller bruke tiden din på å danse til favorittmusikken! Du bør selvfølgelig også ta med deg en sovepose. Denne bør være enkel å rulle sammen slik at den opptar minimalt med plass. Det finnes en rekke praktiske guider som hjelper deg å finne riktig sovepose for anledningen. Det er dessuten smart å ta med seg et isolerende

liggeunderlag dersom du ønsker å sove mest mulig komfortabelt.

Pass på tingene dine!

Du er sikkert klar over hvor enkelt det er å miste eller ødelegge verdifulle eiendeler mens du er på festival. Det er fort gjort å miste eller bli frastjålet diverse verdisaker, enten det er snakk om mobil, lommebok eller hodetelefoner. Mens du danser er det også en overhengende fare for at du mister mobiltelefonen i bakken, og da skal det ikke mye til før den blir trampet i stykker av danseglade festivalgjester. Det er derfor smart å ha et beskyttende deksel til din iPhone x, slik at telefonen blir best mulig ivaretatt på festivalen. Dette gjelder for øvrig uansett hvilket merke telefonen din har – beskytt den alltid! Du bør heller ikke legge fra deg verdifulle gjenstander i teltet mens du danser og hører på musikk. Det er slettes ikke usannsynlig at frekke tyver ser sitt snitt til å stjele tingene dine når du ser en annen vei. Ha gjerne de mest verdifulle tingene dine i en mageveske, slik at du hele tiden har kontroll.

Pass på hverandre

I tillegg til å passe på verdigjenstander, bør du selvfølgelig passe på deg selv og vennene dine. Det kan være en god idé å holde seg i nærheten av hverandre, slik at dere kan gi en hjelpende hånd om det trengs. Det dukker ofte opp tusenvis av mennesker på festivaler, og da er det raskt gjort å ikke finne hverandre igjen. Du vil møte mange folk – og majoriteten er nok både hyggelige og greie – men du skal ikke stole blindt på alle du møter. Skulle du og vennene dine komme bort fra hverandre, kan dere ringe hverandre. Ta derfor med mobilen!