G! Festival – en færøysk opplevelse

Hvis du vil ha en konsertopplevelse som er litt utenom det vanlige er den årlige G! Festival på Færøyene å anbefale. Her spiller kjente og kjære nordiske artister, såvel som internasjonale stjerner, på utendørsscener i spektakulære omgivelser. Færøyene er kanskje ikke et sted vi umiddelbart forbinder med festivalopplevelser, men G! Festival gjør en relativt uberørt perle av en øygruppe enda mer verdt å besøke.

Det færøyske landskapet, med sine mektige klipper og uberørte natur, er noe helt for seg selv. Få, om noen, steder i verden kan by på noe lignende, og den friske luften er heller ikke å forakte. Derfor blir det å være på festival der en nokså unik opplevelse. Det naturlige sceneriet er som hentet ut av en fantasyfilm, og derfor passer det fint når nordiske artister får boltre seg der med sine folketoner. Blant andre har Gåte og Kaizers Orchestra opptrådt der.

Færøyenes egen pop-dronning Eivør Pálsdóttir, som her i Norge ble kjent gjennom sitt samarbeid med Vamp, har opptrådt der flere ganger og er en stadig gjenganger. Hvilke artister som opptrer varierer selvfølgelig fra år til år, men i 2019 kan G! Festival foruten Eivør skilte med Fatboy Slim, Týr, Lewis Capaldi og Princess Nokia.

Husk å ta forholdsregler

Arrangementet varer som regel en helg, og går av stabelen i juli. Klimaet på Færøyene minner en del om Vestlandet, og her gjelder det å være forberedt på eventuelle væromslag. Sjekk værmeldingen for Færøyene den aktuelle helgen, og særlig bygda Gøta hvor festivalen finner sted. Du vil ikke stille uforberedt og i verste fall bli smittet av virus og ende opp med omgangssyke. Skulle sykdom likevel inntreffe, er det enkelt å få snakket med en lege ved hjelp av Kry-appen.

G! Festival har som regel plass til ca. 6.000 deltakere, og det er mulig å kjøpe seg bobilplass hvor du får tilgang til toalett, vann og elektrisitet. På festivalens hjemmeside finner du alt du trenger å vite av teknisk informasjon. Ta turen til Gøta for en autentisk konsertopplevelse som er vanskelig å sammenligne med andre festivaler. G! Festival byr på det meste av det en god festival bør ha på repertoaret, i tillegg til omgivelser og en atmosfære det er vanskelig å få andre steder.

Å se sine favorittartister opptre på en scene som er omringet av nakne færøyske klipper og åpent hav gir til og med musikken et løft. Særlig når solen går ned og det begynner å bli mørkt blir atmosfæren ganske «trolsk», noe som påvirker stemningen ytterligere. Nøl ikke med å sjekke ut hva G! Festival har å by på, og finn ut om ikke din neste festivalopplevelse blir nettopp den. Den færøyske festivalen har siden 2002 blitt en ny favoritt blant mange iherdige festivalgjengangere.