Hvorfor drar vi på festival?

Du har garantert fått med deg at sommeren er festivaltid. Ikke bare her i Norge, men over hele verden. Det finnes en rekke internasjonalt anerkjente festivaler, som Roskilde i Danmark, og et stort vell av nasjonale.

En festival for alle

Du kan finne en festival som passer deg uansett hvilken musikksmak du har, og mange av de mest populære blir utsolgt lenge før festivalprogrammet er klart. Noen satser på nasjonale artister, noen internasjonale, noen har en miks og andre har kun helt nye. Spørsmålet er kanskje

hvorfor vi drar på festival? Det må vel være noe mer enn musikken som tiltrekker oss?

Det attraktive fellesskapet

Det har faktisk blitt forsket på nettopp hvorfor det er så populært å dra på festival. Svaret forskerne har kommet frem til er at det handler om fellesskapet. 

På en festival møter du andre mennesker som deler samme interesse for nettopp den type musikk du selv liker. I tillegg reiser du neppe på festival alene, men har med deg familie eller venner. Det er jo også mye mer rundt festivalen enn bare det musikalske. Dere kommer tett innpå

hverandre, da man som regel bor i telt eller campingvogn. Dere er sammen hele tiden og deler opplevelser som matlaging, kveldsstunder og mye annet. Det blir som en hel verden bortenfor verden. Et sted der det bare er det å være sammen og nyte livet som teller.

Det økonomiske aspektet

Å dra på festival fører normalt med seg en kostnad. I det minste må du ha festivalbilletter, og deretter kommer mat og drikke. Videre kan det hende du må reise dit festivalen er, og du må kanskje kjøpe inn noe utstyr som telt, primus og sovepose. 

Billettene til de mest kjente festivalene kan fort komme opp i noen tusen kroner. I alle fall om du skal på en festival som varer i flere dager. Noen ganger er det dog mulig å kjøpe dagspass eller få rabatt fordi du er student. Trenger du et forbrukslån for å få råd til å oppfylle festivaldrømmen finnes det mange muligheter på dagens marked. Klikk her og få en oversikt over banker med gode vilkår og en lav effektiv rente.

Husk at du må oppfylle bankenes krav til blant annet alder og inntekt, og at du må tjene nok til å kunne betjene lånet selv om du søker om et mindre lånebeløp.

Nyt festivaltiden

Det å bruke deler av sommeren på festival med gamle og nye venner er en fantastisk opplevelse som de fleste bør få med seg minst en gang. Det å lytte til musikk og være sammen skaper noen bånd som er helt unike. Det er sikkert derfor det også finnes festivaler tilrettelagt for den voksne delen av befolkningen.

Vi blir aldri for gamle for god musikk og samhold. I en travel hverdag er det nettopp dette vi trenger. Små lysglimt som skinner lenge.

Det er bare å bestemme seg for hvilken festival du vil besøke i år og sørge for at festivalantrekket er i orden. På festival er det nemlig helt spesielle kleskoder som gjelder, og gummistøvler eller sandaler er helt klart et must!