Buktafestivalen

Buktafestivalen har vær sommer siden 2004 samlet festivalgjengere fra inn-og utland i Tromsø. Navnet har festivalen tatt etter arrangementets lokasjon, som er Telegrafbukta. Her kan man nyte god musikk, nord-norsk sommer og sosialt lag foran et naturskjønt bakteppe av fjord og fjell.

Festivalen profilerer seg først og fremst som en rockefestival men tilbyr musikk i flere forskjellige sjangere, så her kan enhver finne noe som lyder som musikk i egne ører. I tillegg er festivalen opptatt av klimaet, og kjører en sterk miljøprofil. Nytt av året vil være at besøkende vil oppleve en festival fri for plastikk , noe som vil innebære kopper og tallerkener som er selvoppløselige, og kan spises. Festivalen har allerede en sorteringsgrad på 60%, men jobber hele tiden med å bli bedre. Målet er å komme opp i 100%. En annen del av denne miljøprofilen kommer til uttrykk i matservering og andre produkter, hvor så mye som mulig av det som tilbys i tilknytning til festivalen skal være kortreist.

Buktafestivalen 2018 arrangeres fra 19. juli til 21. juli. Artister denne sommeren vil være blant annet Thåström, Bel Canto, The Hellacopters, Moddi, Shame, Glucifer og Sondre Justad.