Hvordan skaffe festivalpass?

For å sikre seg festivalpass til en av sommerens mange festivaler, gjelder det å være ute i god tid. Noen festivaler er blitt så store og populære at man må sitte klar foran skjermen eller stille seg opp i kø i det billettene slippes. Noen engasjerer seg til og med i små team av familie eller venner, slik at den som kommer seg inn og klarer å få tilgang til billettsalget kjøper for de andre også.

En trend, særlig i USA, er at flere og flere agenter kjøper opp mange av billettene for videresalg. Dette gjør at det blir færre billetter på markedet for deltakere, og at prisen blir høyere. Men det betyr også at selv om du ikke får tak i en billett selv, er det muligheter senere – om du er villig til å betale prisen.

Noen festivaler er så populære at du må være forehåndsregistrert for å i det hele tatt ha mulighet til å kjøpe billett. Dette gjelder for eksempel Tomorrowland og andre store, internasjonale festivaler. Dette har sammenheng med flere ting. En faktor er sikkerhet. En annen er at stadig flere festivaler ønsker å ha en internasjonal profil, der deltakere kommer fra så mange ulike land som mulig.