Pstereo

Pstereofestivalen i Trondheim ble arrangert første gang i 2007, og har siden den gang blitt et fast innslag på musikkfronten i trønderhovedstaden. Festivalen er den største i sitt slag i midt-Norge. Hvert år besøker tusenvis av mennesker festivalområdet på Marinen, der arrangementet foregår i naturskjønne omgivelser rett ved Nidelva.

Festivalen har fire ulike scener. Musikksjangrene på festivalen varierer fra elektronika, pop, rock og jazz – her er det noe for enhver smak.

Til festivalen i 2013, gjorde festivalen et stunt med en coverversjon av DumDum-boys» låt Pstereo med Emilie Nicholas. Nicholas, den gang musikkstudent på NTNU i Trondheim, gjorde sin egen coverversjon som egentlig kun var tiltenkt festivalen. For Nicholas selv ble dette imidlertid hennes profesjonelle gjennombrudd som artist. I etterkant fikk hun platekontrakt med Sony, og låta ble nærmest for en landeplage å regne.

Pstereofestivalen 2018 arrangeres fra 16. til 18. august, og de kan i år lokke med artister som Aurora, Sigrid og tyske Kraftwerk.

Om du tenker deg på Pstereo, kan det være greit å være klar over følgende tips og triks:

  • Dersom du er student har du mulighet til å kjøpe festivalpass til redusert pris. Trondheim er en studentby, og i midten av august, når festivalen går av stabelen, ankommer byens studenter – enten for første gang eller etter ferien. Vær oppmerksom på at studentrabatten kun gjelder festivalpass for alle tre dager, og ikke dagspass.
  • I samarbeid med Pstereo arrangeres det konserter på ulike utesteder i løpet av festivaluken. Når Marinen stenger for kvelden, fortsetter festen på byen.
  • Festivalen har 18-årsgrense på kveldstid. På dagtid er det imidlertid åpent for barnefamilier som måtte ønske å campe på området, lytte til musikk og spise god mat.