FInn din festivaltype

Det kan være vanskelig å vite hvordan man best kan navigere i et hav av ulike festivaler og festdager. Bare i Norge anslås det at det finnes tusenvis av store og små festivaler, festdager og markeder av ulike slag. Dersom man tenker å dra på en litt større festival med større band og artister er mulighetene riktignok litt færre – særlig her til lands.

Det er i hovedsak tre ting som er viktig for mange når man skal peile seg inn på en festival for sommeren . Det første er musikksjanger. Dette er riktignok med forbehold om at man er musikkinsteressert, og ikke kun skal på festival for å feste og drikke. Dersom sistnevnte er tilfelle, er det mest hensiktsmessig å dra på nærmeste festival. For de som derimot også bry seg om musikken, er det verdt å sette seg inn i hva slags musikkprofil festivalen fronter, og hva slags artister de har huset tidligere. Ofte må man skaffe seg billett før hele line-upen er klar, og da er det greit å ha en slags indikasjon på hva slags artister og band man kan vente seg å oppleve.

Faktum nummer to som man må ta hensyn til, er reisen. Har man nok ferie å bruke på reisen til og fra festivalen? Er festivalen lang nok til at det er verdt å for eksempel kjøre 12 timer eller fly i fire timer for å komme dit? For en festival som varer én dag, er svaret kanskje nei. For tre dager, kan situasjonen fort være en ganske annen.

Det siste punktet er ikke overraskende, prisen. Festivalpass kan koste skjorta, særlig på de større festivalene hvor det er stor etterspørsel og store navn på plakaten. I tillegg kommer transport, camping, mat og drikke. Tenk på at du skal ha råd til å være på festivalen, og ikke ha dårlig samvittighet underveis – da blir opplevelsen dårligere.