Festivalsommer i Europa

Det er noe magisk med å feste i skogen, kanskje er det noe med følelsen av å være langt unna dagliglivet og verdenen man tilbringer resten av året i. Å være adskilt fra alt i hverdagen og bare nyte musikk blir nesten en surrealistisk opplevelse. Heldigvis finnes det et stort utvalg av gode musikkfestivaler rundt omkring i Europa.

Portugal

Paredes de Coura arrangeres i Portugal mellom grønne furutrær ved elven Coura. Musikken som spilles her er i hovedsak rock, indie og alternativ rock, med stor variasjon innad i hver kategori. Festivalen er ikke like hektisk og feststemt som mange andre er, men er avslappende og passer perfekt til å svømme i elven og etterpå slappe av med lett indierock. Paredes de Coura foregår mellom den 14. og 17. august 2019.

Serbia

Lovefest er en serbisk festival som spesialiserer seg på house og techno, og arrangeres hvert år i en stor park i byen Vrnjačka Banja. Festivalen er på mange måter mer eksentrisk enn de eldre festivalene med samme tema i Nederland og Tyskland, fordi flere alternative band opptrer. Man får se mye scenekunst etter å ha slappet av ved bassenget mellom store trær og grønne sletter. På Lovefest får du se pyrotekniske show og imponerende visuell kunst på skjermen bak artistene som opptrer på scenen. Festivalen er åpen mellom den første og fjerde august i år.

Kroatia

På en øy utenfor det kroatiske fastlandet kan man være festivalgjenger på Obonjan, som både er navnet på øya og festivalen. Obonjan rommer veldig mye i tillegg til musikk. Her kan man delta i aktiviteter innen astronomi, film, mat og til og med komedie. Om morgenen kan man drive med yoga og ved solnedgang kan man delta i stjernekikking med teleskop. Festivalen har flere svømmebassenger og show i amfiteateret. Dette er definitivt en av de mest familievennlige festivalene i Europa, og man kan tilbringe opptil to uker med barn i alle andre her.

Hvis man tar med barna bør man pakke til all salgs vær selv om det er overveiende sannsynlig at det blir flest solfylte dager. Passende klær til små og store barn kan man finne hos kidsbrandstore.no, og i tillegg til tynne sommerjakker bør man ha med flere par sko til de minste. Festivalen varer lengre enn de fleste festivaler i Europa denne sommeren, og man kan delta fra juni til september.

Nederland

Into The Woods er en annen festival som spesialiserer seg på house og techno. Artistene som blir invitert hit er ikke de mest kjente navnene, og Into The Woods er kjent for å plukke opp de nyeste artistene i undergrunnsmiljøet. De som opptrer her blir fort de neste store navnene. Festivalen foregår i byen Amersfoort i Nederland fra 13. til 14. september i år.