Coachella

Coachella Coachella arrangeres, som navnet tilsier, i Coachella Valley i Indio, California . Festivalen ble arrangert for første gang i 1999, og har blitt arrangert på årlig basis siden – med unntak av år 2000. Coachella har gradvis vokst seg større. Over flere år har festivalen satt deltakerrekord, og i 2017 besøkte hele 250.000 mennesker festivalen. Inntjeningen var på 114 millioner dollar – nesten én milliard norske kroner.

Festivalen har et bredt spekter av musikksjangere, i tillegg til et solid utvalg av kunst i form av skulpturer. Besøkende kan også nyte godt av de ulike aktivitetstilbudene on site.

Coachella 2018 arrangeres helgen 13. til 15. april og helgen 20. til 22. april. Blant artistene som står på plakaten dette året, er Kygo, The Weekend, Beyoncé og First Aid Kit.

Om du har tenkt deg på denne solfylte vårfestivalen, er det enkleste å ta fly til LAX eller Palm Springs. Det tilbys en shuttlebus i tilknytning til fetivalen. Med billett til denne, kan man enkelt bevege seg rundt i området, mellom scener, overnatting, butikker og lignende.

Selv om festivalbilletter til Coachella går fort, kan man alltids prøve lykken på nettet, da mange selger billettene sine videre på grunn av endrede planer eller for profitt – selv om sistnevnte ikke er i tråd med festivalens intensjoner.

Festivalen har en rekke ulike overnattingsløsninger, enten du ønsker luksus eller simpelt teltliv. Man må imidlertid være tidlig ute med overnattingsbooking, da flere hundre tusen mennesker deltar, i tillegg til tusenvis av arrangører, tjenesteytere og frivillige.