Slottsfjell

Slottsfjellfestivalen arrangeres hvert år i juli på Slottsfjellet i Tønsberg i Vestfold. Med en kapasitet på omlag 12 500 publikumsgjengere per dag, er dette en av større festivalene i Norge. Festivalen foregår på fem forskjellige scener, der konserter foregår parallelt på de ulike arenaene. På denne måten kan Slottsfjell tilby noe for enhver smak. Etter at selve festivalområdet stenger, er festivaldeltakerne velkomne til å fortsette festen på en av byens flere klubbscener.

Tønsberg er et yndet sted å tilbringe sommeren, og mange kombinerer sommerferien på Sør-Østlandet med en tur til Slottsfjell for en dag – eller tre. Tønsberg kan tilby stabilt og godt vær sommeren gjennom, og er kanskje det beste valget dersom man ønsker en tørr konsert opplevelse i Norge. I tillegg får du et hav av maritim sommerstemning og minner du aldri vil glemme.

Slottsfjellfestivalen I 2018 arrangeres fra 19. til 21. juli. Navn som Alan Walker, Galantis, Cashmere Cat og Sondre Jutad står i år på programmet til det som bli den 16. utgaven av festivalen.

For deg som har tenkt deg på Slottsfjell, har vi samlet litt generell informasjon og noen tips til ting det kan være lurt å tenke på:

  • Slottsfjell har generelt 18-årsgrense, men barn kan delta dersom de er i følge med en voksen. Foreldre henstilles imidlertid til å ta med barna gjem før kl 20.00 på kvelden, etter hvert som festingen tar med av.
  • Slottsfjellfestivalen har egen festivalcamp som ligger i utkastet av Tønsberg sentrum. Dersom du har planer om å campe der, må du huske å kjøpe billett på forhånd, da det kan bli fullt. Det tilbys også ferdigoppsatt telt for 2-6 personer, alt etter hvor mange dere er. Dette er en mer luksuriøs form for festivalcamping, og kan være å foretrekke dersom du ikke ønsker å dra med deg eget telt gjennom festivalgjørma. Det tilbys også minihytter for de som ønsker enda litt mer luksus under oppholdet på festival. Husk at vennene dine også må kjøpe generell billett til festivalcampen, selv om du har booket ferdigoppsatt telt eller hytte til dere alle.
  • Nyttig å vite er at man må Slottsfjell kan få ladet mobilen sin på en av de mange ladestasjonene som finnes på området. Dette er gunstig når man står der halvfull og venneløs uten strøm på mobilen.