Do’s and don’ts på festival

Dersom du har vært på en større musikkfestival tidligere, vet du nok at det er visse uskrevne regler som gjelder. Hvert år ser man eksempler på festivalgjengere som er på sin første musikkfestival, eller som ikke har vært på festival på veldig, veldig lenge. Uansett om du er nybegynner eller ei, her har du et knippe tips og ideer til hvordan du kan stille bedre forberedt neste gang.

  • Ikke ta med deg verdisaker du ikke absolutt behøver. Det blir fort litt alkohol på en musikkfestival, og da er det ikke alltid like lett å holde styr på verdisakene. Dessuten sover man kanskje i telt, og da er det lettere for potensielle kjeltringer å få tak i verdisakene dine.
  • Ikke drikk deg overstadig beruset. Spesielt norske festivaler kan være en kald fornøyelse – sommer til tross. Er man full er det vanskeligere å kjenne at man fryser og å kle på seg. Dessuten for man mindre valuta for pengene – mange festivaler er så fullspekket med god musikk, at det er en skam å ikke få dette med seg.
  • Planlegg i god tid! Trenger du transport og overnatting? Mange glemmer dette, og kjøper kun billett. Overnattingssteder og teltplasser i tilknytning til festivalområdet blir fort fullbooket, så book i tide.