Splendor in the Grass

Splendor in the Grass er en australsk festival som arrangers hvert år i idylliske Byron Bay. Her samles unge mennesker fra hele verden til sol, fest og musikk i naturskjønne omgivelser. Byron Bay ligger i delstaten New South Wales, some er den eldste og mest folkerike av Australias seks delstater.

Byron Bay ligger omlag 77 mil fra Sydney og 16 mil fra Brisbane, og har omlag 5000 registrerte innbyggere. Folketallet mangedobles med andre ord når Splendor in the Grass arrangeres.

Festivalen startet i 2001, og har hatt noen kontoverser siden. Den første av dem var lokasjonen av festivalstedet, som er blitt flyttet på, til stor forvirring og frustrasjon blant både festivalgjengere og beboere. Den andre var i 2005, da billetter som opprinnelig kostet vel 100 australske dollar ble revet bort fra den offisiellle salgssiden på få timer, for så å bli videresolgt på eBay for omlag 3000 australske dollar kort tid etterpå.

Splendor in the Grass skiller seg noe ut fra andre festivaler i den forstand at den foregår i juli og august, under det som regnes som starten på den australske vintersesongen. Fordelene med dette er imidlertid flere: For det første, er det lettere å book internasjonale artister og band, da disse gjerne turnerer iløpet av det som regnes som sommer i Europa og USA. For det andre, er det mindre konkurranse om det australske konsertpublikumet, da det er få andre utendørs arrangement i samme periode.

Splendor in the Grass 2018 arrangeres fra 20.-22 juli. Line-upen til festivalen, som da dette skrives ennå ikke er offentliggjort, har skapt en rekke spekulasjoner og navn som Kendrick Lamar, N.E.R.D, Vampire Weekend, MGMT, Franz Ferdinand og Arctic Monekys er noen av dem som vurderes som hete tips.

Dersom man vurderer en tur til Byron Bay og Splendor in the Grass, er det vel verdt å kombinere med en ferie i området. Byron Bay er kjent for sine vakre strender, gode dykkemuligheter og fallskjermhopping, for å nevne noe. Dessuten er ikke Brisbane og Gold Coast langt unna, der mulighetene for storbyliv med fantastisk uteliv kun begrenses av fantasien og eventyrlysten.

En tur til Splendor in the Grass koster litt med enn et lokalt festival opphold i Norge, men vil til gjengjeld gi en helt annen opplevelse. Selv om det vil være vinter, er klimaet langs Australias gullkyst mildt og solfylt – også vinterstid. I tillegg vil det kanskje være lettere å avvikle ferie i denne perioden.