Musikkfestivaler 2019

Sommeren nærmer seg. Og er det én ting som hører sammen med sommeren, er det god musikk i sosiale settinger ute i de lange, lyse sommernettene.

Man kan lage sin egen fest i hagen, med platting laget av materialer fra byggmax, sette opp et partytelt og invitere venner og kjente til en herlig kveld med grill, musikk og noe godt i glasset.

Ønsker man i stedet litt større forhold, er det virkelig ikke mangel på festivaler rundt om i landet. Her kan man oppleve alle typer musikk, så det burde være noe for alle og enhver. Vil du vite litt mer om hva du kan oppleve i sommer? Sjekk ut dette:

Over Oslo

19-21. juni er det på Grefsenkollen det skjer, med nydelig utsikt over Oslo. Dette er en minifestival med begrenset kapasitet, så her gjelder det å være tidlig ute. Årets store trekkplaster må vel sies å være Toto. Men de kan også friste med artister som Manfred Mann, Proclaimers, Thomas Dybdahl, Eggum & Sivertsen, Pretenders, Klovner i Kamp og Turbonegro for å nevne noen.

Piknik i Parken

Piknik i Parken, eller PIP-festivalen, går av stabelen i Sofienbergparken øverst på Grünerløkka 13-15. juni. Her kan du oppleve artister som New Order, Amgala Temple, Madrugada med flere.

Øyafestivalen

6-10. august er det igjen duket for Øyafestivalen i Tøyenparken. Siden den spede begynnelse i 1999 har denne festivalen vokst til å bli en av Norges største musikkfestivaler. De første årene ble festivalen holdt på Kalvøya, men for å få det mer sentralt ble den flyttet til Middelalderparken i Oslo sentrum. Byggearbeid gjorde det umulig å ha festivalen der, så nå arrangeres den i Tøyenparken. I år kan du blant annet overvære konserter med The Cure, James Blake, Tame Impala, Robyn og Unge Ferrari. Dette er kun et fåtall i rekken av kjente artister.

Miniøya

25-26. mai er det en annen konsert i Tøyenparken, nemlig Miniøya barnefestival. Denne festivalen er en kultur- og musikkfestival hvor målgruppen er barn og unge i alderen 4-12 år, med en øvre aldersgrense på 16. Er man over 16 kommer man kun inn i følge med barn. Miniøya er selvfølgelig alkoholfri, og det er barn og unge som er i fokus disse to dagene.

Oslo Jazzfestival

Er du glad i jazz må du holde av dagene i perioden 11-17. august, for å oppleve Oslo Jazzfestival. Denne festivalen inneholder en rekke konserter holdt på ulike arenaer i Oslo. Det spilles musikk fra alle jazzens stilarter, så her det bare å velge det man måtte ønske. Av kjente navn kan vi nevne Gilbert Gil og Ketil Bjørnstad.

Som du ser er det nok å ta seg til i Oslo i sommer. Og dette er bare et lite knippe.

Vi håper på en fantastisk festivalsommer!