Hvordan starte sin egen festival

Nå som det snart er sommer, kan det være lurt å tenke på hva det er du faktisk vil gjøre. Kanskje du har lyst til å arrangere din egen festival? I denne artikkelen får du vite mer om hvordan du kan starte en festival og hvorfor et CRM-system er utrolig viktig å ha på plass når du gjør det!

Hvorfor starte en festival?

Det er mange grunner til å starte en festival. Kanskje du vil invitere venner og kjente til en annerledes musikkfestival? Eller kanskje du har større ambisjoner enn som så. Noen arrangerer musikkfestivaler i anledning bursdagen sin, men hvorfor ikke arrangere en bare for gøy?

Du må selv finne din grunn til hvorfor du vil starte din egen festival. Kanskje du vil formidle musikk du elsker til et større publikum? Eller kanskje det rett og slett hadde vært kult å få et band du elsker til å spille i nærheten av der du bor. Det er mange forskjellige grunner til å starte en festival, men vi vil si at alle er like gode!

Hvordan arrangere sin egen festival?

Det er mye som skal til for å arrangere sin egen festival, derfor anbefaler vi deg å starte et CRM system når du setter i gang. Dette vil gjøre at du klarer å styr på kunder, samarbeidspartnere og andre folk i nettverket ditt. Det vil rett og slett være et nødvendig verktøy for å holde orden på sakene for deg. Det å starte en festival krever mye, men du kan få en oversikt her. Det kan også være lurt å få meg seg tips fra ekspertene som har arrangert festivaler i flere år.

Du må tenke på kostnader når det kommer til å arrangere en egen festival. Det kan være at du har rett på støtte fra en lokal organisasjon eller flere andre organisasjoner. Før du starter opp en festival bør du se hvor mye støtte du har rett på, slik at du har større sjanse for å faktisk komme i gang.

Det som er viktig når du starter en festival er at du har orden i sysakene. Det er hovedsakelig det du kan lære av denne artikkelen. Skaff deg et CRM-system og vær flink til å oppdatere det. Du kommer til å være glad for at du tok deg tid til å lage et solid grunnlag. Dette kan også være en fordel hvis festivalen ender opp med å bli en internasjonal suksess og du kan få solgt den videre!